Dragonaardappeltjes met eend en porto

dragonaardappeltjes (2K)

  • 500 g puree aardappelen geschild
  • ½ bussel dragon
  • 50 g gezouten boter
  • 2 dl porto
  • 1 dl gevogeltebouillon
  • 1 dl room
  • 150 g kerstomaten
  • peper en zout

Schroei de eend dicht op een hoog vuur.
Begin met de velkant en draai om.
Zet het vuur lager en kruid met peper en zout.
Bak de eend rosé.
Haal de eend uit de pan.
Laat de eend rusten onder aluminiumfolie.
Blus de pan met porto, bouillon en room.
Laat inkoken tot je een gladde saus bekomt.
Prik ondertussen de aardappelen met een vork.
Gaar deze in de microgolfoven gedurende 8 minuten.
Plet de aardappelen met een vork.
Hak de dragon en meng deze samen met de boter onder de aardappelen.
Snijd de kerstomaatjes fijn en meng door de saus.
Snijd de eend en serveer met groentjes naar keuze.

Bron: Patapas

Terug