Kip met dragon I

kip_dragon (1K)

  • 1 grote braadkip
  • 1,5 dl kippenbouillon
  • 1 dl room
  • dragonazijn
  • boter
  • 4 takjes verse tijm
  • enkele takjes verse dragon
  • peper en zout

Kruid de kip met peper, zout en fijngesneden tijm.
Bak goudbruin in warme boter.
Doe de kip over in een ovenschotel, giet er de boter over en bak 45 minuten in een oven op 180 °C.
Giet regelmatig wat van de braadjus over de kip.
Haal de kip uit de schotel en houd warm onder aluminiumfolie.
Verwijder het grootste deel van het braadvet.
Blus met een scheutje dragonazijn en zet op het vuur.
Doe er de bouillon bij en laat enkele minuutjes doorkoken.
Doe er dan ook de room bij en laat verder inkoken.
Werk af met enkele klontjes koude boter, breng op smaak met peper en zout en giet door een zeef.
Werk de saus af met flink wat gesnipperde dragon.
Snijd de kip in stukken en serveer met de saus, kroketjes en tuinkers.

Bron: KIP lekker

Kip met dragon II

dragonkip (2K)

  • 1 kip versneden in 8 stukken
  • 350 g champignons
  • 2 lookteentjes
  • 5 sjalotten
  • 8 cl witte wijn
  • 1 kruidentuiltje
  • 4 gepelde, in blokjes versneden tomaten
  • 2 eetl. verse gehakte dragon
  • 2 eetl. boter
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper
  • zout

Kuis de champignons, snijd de grootste in vieren.
Warm de champignons in een kookpot onder deksel met 3 eetlepels water en wat boter.
Laat 3 minuten koken, zeef en bewaar het kookvocht.
Kruid de stukken kip.
Warm in een grote stoofpot 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel boter, voeg de kip toe wanneer de boter schuimt.
Laat de stukken een vijftal minuten mooi bruinen.
Voeg de wijn, het kruidentuiltje, de look, sjalot, tomaat en 1 eetlepel dragon toe.
Giet het champignonsap erbij, breng aan de kook en laat 30 minuten sudderen.
Voeg tenslotte de champignons en de resterende dragon toe, warm goed op en kruid eventueel nog met wat peper en zout.
Kuis de champignons, snijd de grootste in vieren.
Warm de champignons in een kookpot onder deksel met 3 eetlepels water en wat boter.
Laat 3 minuten koken, zeef en bewaar het kookvocht.
Kruid de stukken kip.
Warm in een grote stoofpot 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel boter, voeg de kip toe wanneer de boter schuimt.
Laat de stukken een vijftal minuten mooi bruinen.
Voeg de wijn, het kruidentuiltje, de look, sjalot, tomaat en 1 eetlepel dragon toe.
Giet het champignonsap erbij, breng aan de kook en laat 30 minuten sudderen.
Voeg tenslotte de champignons en de resterende dragon toe, warm goed op en kruid eventueel nog met wat peper en zout.

Bron: KIP lekker

Terug