Doro wat van kip
Ethiopische kippenstoofpot

Voor 8 tot 10 porties
  • 1 kg - 1½ kg kip, in stukken
  • 250 g tomatenpuree
  • 250 g boter
  • 10 hardgekookte eieren,
    gepeld en lichtjes ingeprikt met een vork
  • 1½ kg fijngesnipperde uien
  • 2 grote, fijngesnipperde tenen knoflook
  • 1 theel. gemalen zwarte peper
  • 3 opgehoopte eetl. berbere

Haal het vel van de kip en prik ieder stuk lichtjes in met een vork.
Laat de boter in een grote stoofpan smelten en sauteer er gedurende 5 minuten de uien en het knoflook in.
Voeg de berebere toe en vervolgens de tomatenpasta.
Laat 15 minuten sudderen terwijl u af en toe roert.
Doe er een voor een de stukken kip bij en zorg ervoor dat ze goed bedekt worden met de saus.
Voeg water toe zodat de saus op een dikke soep lijkt.
Voeg na ongeveer 20 minuten de hardgekookte eieren toe.
Doe een deksel op de pan en laat verder pruttelen tot de kip gaar is.
Het gerecht is klaar als het vet boven komt drijven.
Voeg dan de zwarte peper toe en laat alles een beetje afkoelen.
Serveer met injera.

Bron: Esther's homepage

Terug