Curryrijst met kip en broccoli

curryrijst (3K)

voor 2 personen

  • 1 pak Lassie curryrijst
  • 250 g kipfilet, in blokjes
  • 3 eetl. olie
  • 1 eetl. citroensap
  • (1 eetl. verse koriander, fijngehakt)
  • 250 g broccoliroosjes
  • 3 lente-uitjes, in ringen
  • 1 bekertje crème fraîche à 12½ cl

Doe de inhoud van het zakje in een pan en voeg 55 cl koud water toe.
Plaats een deksel op de pan en breng het geheel goed aan de kook.
Als het water kookt, de warmtebron lager zetten zodat het water net aan de kook blijft.
Laat de gekruide rijst 10 minuten zachtjes koken onder af en toe roeren.
Haal daarna de pan van de warmtebron (afgieten is niet nodig) en laat deze met het deksel op de pan nog 5 minuten nagaren.
Schep intussen de kip door een marinade van 1 eetlepel olie, citroensap, (koriander,) zout & peper.
Verhit de overige olie in een pan en bak hierin de kip in ca. 5 minuten goudbruin en gaar.
Voeg de broccoliroosjes toe en bak deze ca. 5 minuten mee.
Roerbak de lente-uitjes ca. 2 minuten met de kip mee.
Verwarm de crème fraîche met een scheutje water met de kip mee en verwarm het gerecht afgedekt ca. 5 minuten tot de broccoli gaar is.
Schep de rijst goed door elkaar.
Verdeel de rijst en kip met broccoli over de borden.

Tip
Maak het gerecht pittiger met sambal oelek.

Bron: Lassie

Terug