Kip met curry-yoghurtsaus

  • 1 kip in stukken of
  • 4 kippenbouten (poot + rugstuk) circa 800 g
voor de saus:
  • 2 uien
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 2 dl magere yoghurt
  • 5 cm verse gemberwortel of 2 theel. gemberpoeder (djahé)
  • 1 eetl. olie (maïs- of zonnebloem)
  • 3 theel. kerriepoeder
  • 4 tomaten, ontveld in stukken
  • 1 theel. komijnzaad
  • weinig zout
  • peper
  • 4 kruidnagelen
  • 1 theel. kaneel

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Pel de uien en de knoflook.
Maak ze met de gember wortel fijn in de keukenmachine of hak ze heel fijn met de hand.
Verhit de olie en fruit dit mengsel even aan.
Voeg alle ingrediënten toe en laat dit samen een minuut of drie doorkoken.
Verwijder het vel van de kippenbouten en leg de kippenbouten naast elkaar in een met olie bestreken ovenvaste schaal.
Verdeel de saus over de kip en plaats de schaal in het midden van de voorverwarm de oven gedurende circa 45 minuten.
Neem de kippenbouten uit de schaal, roer de saus goed door, bind hem eventueel bij en schenk de saus weer over de kip.
Verwijder de kruidnagelen.
Serveren met gekookte aardappelen of (zilvervlies) rijst en bijvoorbeeld komkommersla.

Variatie
Voeg 1 - 2 theelepels currypasta toe aan de saus.

Bron: Nederlandse Hartstichting

Terug