Creoolse rijstpot

  • 3 eetl. olie
  • 350 g kipfilet in stukjes
  • 2 fijngesneden uien
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 150 g chorizo in stukjes
  • 300 g sperziebonen in stukjes van 3 cm
  • 3 lente-uitjes in ringen
  • 100 g hamblokjes
  • 300 g langkorrelrijst
  • 1 blikje rode kidneybonen, 400 g, uitgelekt
  • zout
  • cayennepeper

Verhit de olie in een grote braadpan en bak de kip rondom bruin.
Voeg de ui, knoflook en chorizo toe en bak ze twee minuten mee.
Voeg de sperziebonen, lente-ui, ham, rijst en eem halve liter water toe en breng het aan de kook.
Laat het gerecht in 20 - 25 minuten zachtjes gaar worden.
Voeg zo nodig tussentijds water toe.
Voeg de kidneybonen ± 10 minuten voor het einde van de kooktijd toe en warm ze mee.
Breng het gerecht op smaak met zout en cayennepeper.

Bron: Astrid Veltman

Terug