Zoet-hartige couscous met geglaceerde wortelen

couscous_wortelen (2K)

    • couscous
  • 250 g kipdijfilet
  • 1 eetl. Râs al Hânout
  • 1 citroen, rasp en sap
  • olijfolie
  • 300 g couscous
  • California rozijnen naar smaak
  • 40 cl kippenbouillon (van tablet), heet
  • 4 platte perziken
  • 4 eetl. honing
  • wat gezouten pecannoten, grofgehakt
  • verse munt, grofgesneden
    • geglaceerde wortels
  • wortels
  • rode peper
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. honing

Schil de wortels en snijd de dikkere exemplaren in de lengte door.
Snijd de peper in kleine stukjes.
Doe alle ingrediënten in een pan met een kopje water en breng aan de kook.
Laat zachtjes koken zodat het water verdampt en het koken overgaat in stoven en daarna in zachtjes fruiten.
Na ongeveer 20 minuten zijn de worteltjes gaar en bedekt met een geurig zoet-pittig laagje.
Schep in een kom de kip om met 3 eetlepels citroensap, 1 eetlepel olie en de eetlepel Râs al Hânout en laat dit een half uur marineren.
Verhit een grillpan zonder olie of boter.
Gril de kip in 12 - 15 minuten gaar.
Doe ondertussen de couscous en rozijnen in een kom en schenk de bouillon erover.
Dek af met een deksel of aluminiumfolie en laat 10 minuten staan.
Snijd ondertussen de perziken langs de pit doormidden.
Draai de helften in tegengestelde richting los en verwijder de pit.
Snijd in plakjes.
Roer de couscous los met een vork en voeg de honing, citroenrasp en de rest van het citroensap en olijfolie toe.
Schep de couscous op een grote schaal en verdeel de kip en perzik erover.
Verdeel de noten en munt erover.

Bron: Odin recepten