Couscous met boschampignons en eendenborst in een natuursausje

Couscous met boschampignons en eendenborst in een natuursausje

  • ± 400 g eendenborstfilet
  • 100 g cousccous
  • 300 g boschampignons
  • zout
  • peper
  • dille
  • ± 10 cl vleesbouillon
  • overschotje van maïs
  • boter
  • bloem

Verwijder het vet van de eendenborst en van het vlees, in de pan en bak dit krokant aan.
Bak de champignons, in schijven gesneden, erin en kruid deze met peper en zout.
Haal de champignons eruit en bak het vlees naar keuze en gekruid aan.
Couscous bereiden zoals op de verpakking vermeld staat, ik heb wel vleesbouillon gebruikt voor de smaak.
De maïs en een deel van de champignons onder de couscous mengen.
Maak van de vleesbouillon een sausje in de pan waar het vlees is in bereid.
Bind de saus met een beetje boter en bloem.
Serveer het gerecht zeer warm.

Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug