Courgetti Pad Thai

Courgetti Pad Thai

  • 1 teentjes knoflook
  • 250 g kipfilet
  • zout & peper
  • 1 rode paprika
  • 2 eieren
  • 2 courgettes
  • 2 eetl. vissaus
  • 2 eetl. ketchup
  • 1 eetl. honing
  • 1 theel. azijn
  • 250 g taugé
  • 75 g ongezouten pinda's
  • 2 bosui
  • 2 limoen
  • 1 eetl. olie

Pel en hak het teentje knoflook fijn.
Snijd de kipfilet in dunne plakken en bestrooi met zout en peper.
Was de rode paprika en snijd in blokjes.
Klop de eieren los met zout en peper.
Was de courgettes en snijd met een spiraalsnijder (of met een rasp) lange noedels.
Roer een sausje van de vissaus, ketchup, honing en azijn.
Was de taugé en laat uitlekken in een vergiet.
Hak de pinda’s grof.
Maak de bosuitjes schoon en snijd in flinterdunne ringetjes.
Was en snijd de limoenen elk in 4 parten.
Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en fruit de knoflook 30 seconden.
Voeg de kipblokjes en rode paprika toe en bak 3 minuten mee.
Schenk het eiermengsel bij de kip en bak 2 minuten mee.
Roer de courgette-noedels, sausje en tauge door het mengsel en bak nog 2 minuten mee.
Schep de Pad Thai in een mooie schaal en bestrooi met de gehakte pinda’s en bosuitjes. Leg de parten limoen erbij.

Bron: Verse Oogst

Terug