Gebakken kip met courgette de Nice en geitenkaas

gebakken_courgette (2K)

  • 4 kippenbouten
  • 4 courgettes de Nice*
  • 500 g geschilde aardappelen
  • 200 g geitenkaas
  • 2½ dl kippenjus
  • 2 dl olijfolie
  • 1 theel. gedroogde tijm
  • 4 teentjes knoflook
  • peper
  • zout

Pocheer de courgettes enkele minuten in ruim water met zout.
Snijd de bovenkant van de courgettes weg, leg de geitenkaas erop.
Strooi de tijmtakjes erover en kruid met peper en zout.
Kook de aardappelen met de knoflookteentjes gaar, pureer ze en voeg olijfolie toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Bak de kip helemaal goudbruin in 2 lepels olijfolie, kruid met peper en zout.
Leg de kip en courgette in een ovenschotel en laat gedurende 20 minuten garen in de oven op 180 °C.
Blus de ovenschaal met de kippenjus, breng op smaak met peper en zout.
Schik de courgettes, de kip en de mousseline op warme borden en overgiet met jus.

*) Courgette de Nice
Onderscheidt zich van de gewone courgette door zijn ronde vorm en/of gele of witte kleur.
Licht verschillende smaak.
Geschikt voor moderne bereidingen: wok, stomen, barbecue, opvullen.
Brengt kleur en variatie in de keuken.
Decoratief en interessant als afwisseling voor gevulde tomaten.

Bron: KIP lekker

Terug