Courgette met kip en ras-al-hanout

  • 2 tenen knoflook, geplet
  • 3 plakken citroen
  • olijfolie
  • ⅛ l zure room

Schil de courgettes met de kaasschaaf.
Snijd de schil in lange repen van 2 à 3 mm breed.
Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Wrijf de kip in met zout en ras-al-hanout.
Leg met de ui, knoflook en citroen in een ovenschaal, sprenkel er gul olie over en zet in de oven op 180 °C - voorverwarmen hoeft niet.
Bak 20 minuten; draai in die tijd de kip nog eens om.
Voeg de blokjes courgette toe, bak nog 20 minuten en schep tussentijds weer een keer om, terwijl je wat zout toevoegt.
Breng een pannetje water met zout aan de kook en blancheer daar de courgetteslierten in tot ze net zacht worden.
Laat uitlekken.
Roer nog een lepel ras-al-hanout door de zure room.
Verdeel de courgetteslierten over de kip en garneer met de zure room.
Ik zou er burgul bij geven en de eerste fles rosé open trekken/schroeven.

Bron: Onno Kleyn

Terug