Cordon bleu met gebakken aardappeltjes

cordon_bleu_aardappeltjes (2K)

  • 4 enkele kipfilets
  • 2 plakken Emmentaler
  • 4 flinterdunne plakjes gekookte ham
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 eieren
  • boter of olie
  • 6 sneetjes toastbrood
  • zwarte peper uit de molen
  • zout

Snij de kipfilets horizontaal in, maar net niet helemaal doormidden.
Klap ze open op het werkvlak.
Leg er een vel plasticfolie op en sla ze extra plat met een houten hamertje of plankje.
Kruid de filets aan de binnenkant met peper en zout.
Leg op elke kipfilet een half plakje kaas en een plakje ham.
Vouw weer dubbel en steek vast met een houten prikker.
Haal de korst van het toastbrood en verkruimel het kruim zo fijn mogelijk, met de keukenrobot.
Klop de eieren los.
Wentel de kippakketjes eerst in bloem, dan in ei en tenslotte in het broodkruim.
Bak ze 5 tot 7 minuten aan elke kant, in ruim wat hete boter of olie.

Opmerking
Lekker met partjes citroen, frisse groene sla en gebakken aardappelblokjes.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug