Coq au vin blanc

voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g champignons
  • 4 kipstoofstukjes of pootjes zonder vel
  • 1 eetl. olie
  • 4 dl groentebouillon (van tablet)
  • 1 dl droge witte wijn
  • rozemarijn

Maak de ui en de knoflook schoon.
Snijd de ui en de knoflook klein.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken of in vieren.
Bestrooi de kipstukjes met peper en een beetje zout.
Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin bij gedeelten de kip bruin.
Neem de kip uit de pan en fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
Voeg de kip weer toe met de champignons.
Giet er de bouillon en de wijn bij en leg de rozemarijn in de pan.
Sluit de pan met een deksel.
Laat de kip in 2 uur gaar sudderen.

Menusuggestie
Lekker met sperziebonen en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug