Confit van eend

voor 10 personen

  • 10 bouten van tamme eenden
  • 5 takjes rozemarijn
  • 5 takjes tijm
  • 5 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • 1 l ganzevet
    (of olijfolie of zonnebloemolie om te confijten)

Doe het ganzevet in een pan en laat het vloeibaar worden.
Als je met olie werkt kan je deze fase overslaan natuurlijk.
Doe de eendenbouten, de rozemarijn, tijm, knoflook in de olie tot alles goed onderstaat.
Laat gedurende ongeveer 4 uur de eendenbouten garen op 80 °C (Dit noemt men confijten).
Neem de eendenbouten uit de pan en laat ze afkoelen.
Pluk het vlees van de bouten.
Dit gaat het beste als de boutjes nog lauwwarm zijn.
Maak het eendenvlees vlak voor het serveren weer lauwwarm.

Presentatie

Overheerlijk in een fris slaatje met bijv. mango.

Bron: John Verbeeck, de chef van Restaurant De Troubadour, Berchem, Antwerpen
Gepubliceerd door: Hungry Feelings

Terug