Confit de canard in een sausje met puree, witloof en wortel

Confit de canard in een sausje met puree, witloof en wortel

  • 1 blik eend van ± 750 g
  • 20 cl wildfond
  • 10 cl cognac
  • peper
  • marjolein
  • tijm
  • rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ajuin
  • 4 aardappelen
  • een handvol rucola
  • 1 tomaat
  • 1 eitje vers van de pers
  • nootmuskaat
  • zout
  • 4 champignons
  • 2 wortelen
  • 2 pijlen witlof
  • 1 eetl. candysuiker
  • boter

Eerst en vooral het blik openen, verwarm de inhoud van het blik tot het vet vloeibaar is, het vet niet gebruiken.
Verwijder het vet en vel van de eend.
Ajuin fijn snijden deze opstoven in een beetje boter en voeg het uitgeperst teentje knoflook toe, kruid de fond en cognac en laat even inkoken.
Zeef de saus en leg de eendenbillen in de saus en laat op een zacht vuur opwarmen.
Wortelen schillen en deze in tweeën snijden, witlof halveren en bak de groenten beetgaar aan in een beetje boter en deze kruiden.
Als laatste de champignons toevoegen en de suiker over de groenten strooien.
Aardappelen beetgaar koken, afgieten deze goed kruiden, pureren en het ei, de fijngesneden tomaat en rucola evenzeer fijngesneden eronder mengen.
Neem een vuurvaste schotel, deze beboteren, spuit mooie rorentjes van de puree en zet onder de grill.
Haal het vlees uit de saus en bind dit een beetje.
Serveer alles zeer warm op bord.

Opmerking
Confit de canard du Sud-Ouest France. Heerlijke eendenbillen uit blik, ben geen liefhebber van vlees uit bik maar deze zijn wel echt super lekker.

Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug