Confit de canard

Gekonfijte eend

confit_canard (3K)

  • 1 blik confit de canard 4 billen 1.350 g
  • 8 aardappelen
  • 1 eitje, vers van de pers
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 1 appel
  • 2 appelsienen
  • een handvol bieslook fijngesneden
  • boter
  • chapelure
    • saus
  • 40 cl kokosmelk
  • 4 appelsien + 1 extra
  • 2 rode ajuinen
  • een handvol bieslook
  • 1 eetl. fijne witte suiker
  • cajunkruiden
  • beetje bloem & boter mengen voor te binden
  • 4 bladerdeeggebakjes

Aardappelen koken en afgieten.
Appel in blokjes snijden.
Appelsienen schillen en het vruchtvlees verwijderen.
Aardappelen pureren kruiden, eike eronder mengen samen met de bieslook,appel en appelsien.
Puree in een schaal een beetje chapelure erover en boter.
Zet even onder de grill.

Bereiding saus: ajuin in blokjes snijden.
Appelsienen persen.
Bieslook fijn snijden.
Exra appelsien schillen, vruchtvlees langs de vliesjes wegsnijden is voor garnering.
Ajuin met 4 eetlepels kokosmelk even aanstoven.
Als de ajuin zacht is kokosmelk en appelsiensap toevoegen.
Laten koken kruiden en suiker toevoegen.
Laat even inkoken.
Verwijder vet en beentjes van de eendenbillen voeg de stukjes vlees bij de saus en warm goed op.

Bieslook voor het serveren toevoegen samen met de partjes appelsien. Indien nodig binden.
Verwarm de koekjes even onder de grill.
Vul de koekjes met de eendenvidee.

Serveer dit alles zeer warm met een frisse salade.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug