Citroenkip met sambalspinazie

citroenkip_sambalspinazie (3K)
voor 2 personen
  • 150 g pandan rijst
  • 2 citroenen
  • 200 g kipflet
  • wokolie
  • 4 eetl. sojasaus
  • 4 eetl. gembersiroop
  • ½ eetl. maizena
  • 500 g gewassen spinazie
  • 2 theel. sambal manis

Kook de rijst volgens aanwijzing op verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen.
Was en pers een citroen uit.
Snijd de andere in plakjes.
Snijd de kipflet in plakken.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin de plakjes kip om en om lichtbruin.
Voeg de sojasaus en het citroensap toe.
Meng de gembersiroop met de maizena en roer tot een glad papje.
Roer dit door het vocht in de pan.
Leg de plakjes citroen op de kip.
Laat de kip in het sausje op een laag vuur in ca. 5 minuten gaar worden.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de spinazie met 1 theelepel sambal 3 minuten.
Schep de spinazie in een schaaltje.
Verhit de wok opnieuw, voeg een scheutje olie toe en wok de rijst met 1 theelepel sambal 1 minuut.
Schep de rijst en spinazie met kip op 2 borden.

Bron: Conimex

Terug