Kip met citroen

700 gram kipfilet in blokjes van 2 - 3 cm snijden.
Droogdeppen.
Stukje gemberwortel van 2 cm schillen, in dunne plakjes snijden en dan in smalle reepjes snijden.
2 Sjalotjes schillen en in dunne ringetjes snijden.
Met een zesteur 1 schone citroen raspen.
Die citroen plus nog 1 uitpersen.
Olie in de wok.
Als het heel heet is de helft van de kipblokjes 2 - 3 minuten roerbakken tot ze er een beetje knapperig uitzien.
Met schuimspaan uit de pan scheppen en uit laten lekken op keukenpapier.
Dan de 2e helft idem dito.
Wat olie uit de pan halen, zodat nog ongeveer 3 eetlepels overblijft.
Daarin gemberwortel, citroenrasp, sjalotringen (van 2 stuks) kort roerbakken.
Al roerend toevoegen 3 eetlepels honing, de citroensap, 3 eetlepels rijstwijn, 3 eetlepels sojasaus, en 5 cl kippenbouillon.
Saus laten pruttelen tot die dik is, maar nog wel vloeibaar.
De kipblokjes erbij doen.
Op smaak maken met zout en bestrooien met korianderblaadjes.

Erbij: rijst en spinazie met sesamsaus.

Bron: Asian Basics
Gevonden door: Sándor Schiferli

Terug