Chinese zoetzuur met kip, Chinese kool en mango

chinees_zoetzuur_kip (5K)

  • 400 g kipfilet
  • 1 pakje Conimex Mix voor Chinese Zoetzuur
  • wokolie
  • 0.5 zak (250 g) mie (nestjes)
  • 1 Chinese kool
  • 1 (rijpe) mango
  • 2 eetl. grof gehakte peterselie

Snijd de kipfilet in stukjes.
Roer de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie glad.
Voeg de stukjes kip toe, meng het goed en laat het 15 minuten trekken.
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar.
Trek de mie na 2 minuten koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
Maak ondertussen de kool schoon en snijd in smalle repen.
Verwijder de platte pit en schil de mango, snijd het vruchtvlees in blokjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Wok de stukjes kip 3 minuten in de droge wok.
Voeg de koolreepjes, de mangoblokjes, 3.5 dl water en de sausmix (uit het pakje) toe.
Breng het gerecht al roerende aan de kook en laat het 8 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg op het laatst de peterselie toe.
Verdeel de warme mie over 4 kommen of borden en schep de zoetzure saus erop.

Op tafel
Zet gebakken uitjes en atjar tjampoer en kroepoek cassave op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
Vervang kipfilet door kalkoenreepjes of blokjes tofu.
Gebruik in plaats van Chinese kool een andere kool zoals spitskool of paksoi.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Kerrie-kokossoep en Flensjes met karamelappeltjes toe.

Bron: Conimex

Terug