Kip op Chinese wijze

kip_chinese_wijze (1K)

  • 600 g kipfilet
  • 4 lente-uien met loof
  • 2 gesnipperde lookteentjes
  • 100 g cashewnoten
  • 1 blikje waterkastanjes of bamboescheuten
  • vers gemalen peper
  • zout
  • plantaardige olie om te bakken
    • voor de saus
  • 6 eetl. kippenbouillon
  • 4 eetl. sojasaus
  • 2 eetl. saké of droge sherry
  • 2 theel. blonde rietsuiker
  • 1 eetl. maïszetmeel

Roer al de ingrediënten voor de saus mooi glad en zet en de koelkast.
Verhit de olie in de wok of een grote braadpan en laat daarin de in reepjes gesneden kip een viertal minuten al roerend kleuren.
Meng met de gesnipperde lente-uien met het groene loof, de lookteentjes, cashewnoten en de uitgelekte waterkastanjes of bamboescheuten.
Overgiet met de saus en laat al omscheppend nog een minuutje doorbakken.
Serveer met rijst.

Bron: KIP lekker

Terug