Chinese soja-sesamkip met paksoi en rijst

chinese_sojasesamkip (3K)

  • 400 g witte rijst
  • 1 ui
  • 600 g paksoi
  • Conimex Vloeibaar voor Wokken (of wokolie)
  • 400 g kipreepjes
  • 10 eetl. Conimex Woksaus Special Chinese Soja Sesam

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet en laten uitlekken.
Pel en snijd ondertussen de ui in ringen.
Snijd de paksoi in smalle repen.
Laat een wok op een hoog vuur heet worden, knijp ca. 4 eetlepels vloeibaar voor wokken in de wok, wacht tot de grootste belletjes verdwijnen en wok de kipreepjes 5 minuten.
Voeg de ui en de paksoi toe en roerbak nog 3 - 4 minuten.
Voeg de woksaus special chinese soja sesam toe en warm goed door.
Verdeel de rijst over 4 diepe borden en schep de Chinese soja sesamkip erop.

Op tafel

Geef er als frisse smaakmaker atjar taugé en knapperige kroepoek naturel bij.

Lekker anders kan ook

De woksaus special chinese soja sesam kan goed vervangen worden door woksaus five spice.
Het is ook lekker om de paksoi apart te serveren.
Je kunt de paksoi dan een paar minuten koken in een klein laagje kokend water of een paar minuten afgedekt met een deksel stomen in een stoommand of metalen vergiet boven een laag kokend water.

Bron: Conimex

Terug