Chinese loempia

Chinese loempia

voor 20 portie's

  • 2 kipfilets
  • 1 pak filodeeg
  • 400 g Chinese roerbakgroenten
  • 250 g taugé
  • 3 eieren
  • 200 g ham
  • olie
  • kruidenmix voor bami

Snij de kipfilet in blokjes van ca. 1 x 1 cm, kruid ze naar smaak en bak ze rondom aan in wat olie.
Wel intussen de bamikruidenmix in 10 cl kokend water.
Klop de 2 eieren los, doe er een scheutje melk bij en bak een naturel omelet.
Snijd deze in stukjes van ca. 1 x 1 cm, snijd de ham in stukjes van ca. 1 x 1 cm .
Halveer de hoeveelheid kruidenmix en bak dit met de kip ham, omelet en de roerbakgroenten even goed door in de wokpan.
Voeg op het laatst de taugé toe.
Klop het 3e ei los met een beetje water.
Kwast dit straks op de randen van de filodeegplakken.
Spreid een filodeeg vel uit in een ruitvorm.
Kwast de randen in met het geklopte ei.
Leg 2 eetlepels vulling op het vel en rol de loempia strak op.
Vouw halverwege de punten naar binnen.
Bestrijk de loempia's met wat zonnebloemolie.
Bak de loempia's 20 minuten in een oven van 220 °C.

Bron: Kees_rundvlees
Gepubliceerd door: MijnReceptenboek.nl

Terug