Chinese kipblokjes

chinese_kipblokjes (3K)

  • 800 g kipfilet
  • bloem
  • peper
  • zout
  • 4 lente-uitjes
  • 4 eetl. sojasaus
  • 4 eetl. sake (rijstwijn)
  • 3 eetl. olie
  • 1 theel. mosterdzaadjes
  • 80 g cashewnoten

Snij de kipfilets in blokjes.
Bestijf ze lichtjes met de gekruide bloem (bloem met peper en zout vermengd).
Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes (zowel het groen als het wit) doe ze in een kommetje met de sojasaus en de sake.
Roerbak de kipblokjes 4 à 5 minuten in de olie.
Strooi er de mosterdzaadjes bij, voeg er de lente-uitjes en de cashewnoten aan toe.
Roerbak nog 2 minuten.
Schenk er de marinade bij.
Zet het vuur wat zachter en laat nog 3 minuten sudderen tegen de kook aan, of tot de saus een beetje ingedikt is.
Serveer goed heet, liefst met rijst.

Opmerking
Men kan de sake ook vervangen door droge sherry, droge vermout of droge witte wijn.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug