Chinese kip met oestersaus en zoetzure uitjes

chinese_kip_oestersaus (5K)

  • 400 g witte rijst
  • 1 Chinese kool
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g kipfilet
  • 1 potje (ca. 300 g) zoetzure uitjes
  • wokolie
  • 4 eetl. oestersaus
  • 4 eetl. fijngeknipte bieslook

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Kook de laatste 2 minuten de kool mee.
Pel en snijd ondertussen de Chinese kool in reepjes en de knoflook in dunne plakjes.
Snijd de kipfilet in reepjes.
Laat de uitjes uitlekken.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kipreepjes ca. 8 minuten.
Voeg de knoflook toe en wok 1 minuut mee.
Voeg de zoetzure uitjes en de oestersaus toe en wok 2 minuten mee.
Verdeel de warme kool-rijst over 4 borden, schep de Chinese kip erop en bestrooi met de bieslook.

Op tafel
Zet knapperige gebakken uitjes en sambal oelek op tafel.

Lekker anders kan ook
Vervang de bieslook door fijngehakte koriander of peterselie.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Indiase maïskoekjes met dip en Citroenmousse met kokos toe.

Bron: Conimex

Terug