Chiligember-sojakip met groenten

sojakip (15K)

  • 400 g kipfilet
  • 400 g sperzieboontjes
  • 1 rode paprika
  • 250 g champignons
  • 300 g (witte) rijst
  • wokolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Conimex woksaus Chili Gember

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes.
Was en snijd de sperzieboontjes in stukjes.
Was en halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in mooie schuine stukjes.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Voeg de rijst toe aan het kokende water en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de kipblokjes met de sojasaus 3 minuten.
Voeg de sperzieboontjes toe en roerbak deze 5 minuten.
Schep de paprikastukjes en de champignonplakjes erdoor en roerbak nog 5 minuten.
Voeg de woksaus naar smaak toe (ca. 10 eetlepels) en schep alles nog een keer goed door elkaar.
Schep de chiligember-sojakip op borden of in kommen en geef de warme rijst er apart bij.

Lekker anders kan ook
Als groente kun je ook een roerbakgroente-pakket gebruiken.

Op tafel
Zet seroendeng, gebakken uitjes en sambal op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Bron: Conimex

Terug