Pittige Chili kippenvleugeltjes

Kip

  • 3 tot 3½ pond kippenvleugels (ca. 15 tot 18 stuks)
  • 3 eetl. olijfolie
  • 3 eetl. vers limoensap
  • 4 tenen knoflook
  • 2 theel. gemalen komijn
  • 2 theel. gemalen koriander
  • 2 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. gemberpoeder, verse gember mag ook
  • 1 theel. zout
  • ½ theel. pikante chilipoeder of cayennepeper
  • ½ theel. kaneelpoeder

Spoel de kippenvleugeltjes af onder een lopende kraan en dep ze droog met keukenpapier.
Snij de vleugeleinden af bij het gewricht en leg ze opzij.
Meng alle andere ingrediënten goed door elkaar in een kom.
Voeg de vleugeltjes toe en zorg dat alles goed bedekt wordt.
Zet de afgedekte kom in een koelkast voor 2 tot 4 uur.
Maak een niet te heet vuur op een gas- of houtskoolgrill.
Leg de vleugeltjes op een ingevet rooster. gedurende 10 - 15 minuten.
Keer ze elke 2 - 3 minuten om te voorkomen dat ze aanbranden.
Prik met een vork in het dikste gedeelte om te controleren of ze gaar zijn.
Het vlees is gaar als het wit is met geen spoortje roze.

Terug