Chili met kip

chilikip (2K)

  • 4 kippenbouten (of 1 hele kip)
  • Verstegen Mini kruidenmix met zout voor Chili con Carne
    of Verstegen Mini kruidenmix met zout voor Taco
  • 250 g gedroogde rode kidneybonen
    (of 2 x ½ l rode bonen uit blik)
  • olijfolie
  • 2 ajuinen in ringen gesneden
  • 2 rode paprika's in julienne gesneden
  • 2 groene paprika's in julienne gesneden
  • 150 g brunoise van voetselder
  • 2 geplette en gehakte knoflookteentjes
  • 500 g gehakte tomaten
  • zwarte peper versgemalen

Laat de bonen 12 à 24 uur wellen in koud water.
Kruid de kip met de kruidenmix en bak ze in olijfolie.
Voeg de ajuin, de paprika, de voetselder en de knoflook toe en laat meestoven.
Kruid met kruidenmix en zwarte peper.
Doe er de bonen en de tomaten bij en laat het geheel gedurende 1½ uur sudderen.
Serveer met een frisse salade, rijst, maïstortilla's of wraps.

Tip

Voor extra pit: laat een fijngesneden rode chilipeper meestoven.

Bron: KIP lekker

Terug