Chicken Drumsticks met saté-honingsaus en gebakken vruchten

drumsticks3 (2K)

  • 12 kipdrumsticks
  • 4 eetl. ketjap manis
  • 2 eetl. ketjap asin
  • 1 eetl. gembersiroop
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 fijngesneden sjalotten
  • 2 theel. paprikapoeder)
  • 1 theel. sambal oelek
  • 2 eetl. sweet chilisaus
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 potje satésaus
  • 3 eetl. honing
  • 600 g. verse vruchten
    (appel, ananas, sinaasappel, mango, druiven)
  • 3 eetl. plantaardige olie om te bakken

Hak de uiteinden van de drumsticks.
Leg de drumsticks daarna in een ruime schaal.
Kruid ze met versgemalen zwarte peper en zout.
Maak vervolgens een marinade van ketjap manis met ketjap asin, gembersiroop, paprikapoeder, sjalotten, knoflook, sambal en chilisaus en giet deze over de drumsticks.
Laat het geheel ca. 1 uur marineren.
Laat vervolgens de drumsticks uitlekken in een vergiet en vang de marinade op in een schaal.
Deze wordt later gebruikt.
Dep de drumsticks droog met keukenpapier en bak ze goudbruin in olie.
Laat ze vervolgens 15 minuten garen in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Maak in de tussentijd de satésaus warm samen met honing en de marinade.
Is de saus te dik is verdun deze dan met een beetje water.
Breng indien nodig op smaak met zout en versgemalen peper.
Roerbak de in plakken gesneden vruchten in een ruime pan met olie.
Verdeel de vruchten over de borden en plaats de drumsticks er bovenop en schep de saus rondom.

Wijnadvies
ijskoud geserveerde Liebfraumilch, Peter Mertes, Rheinhessen, Duitsland

Succestip
Ook lekker met witte rijst of stokbrood.

Bron: Spar Succes recepten

Terug