Kip met champignons en venkel

champignons_venkel (1K)

  • 1 kip, in stukken gesneden of 4 bouten
  • 2 venkelknollen, in reepjes gesneden
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui, in schijfjes gesneden
  • ½ kg gemengde champignons (volgens aanbod)
  • 8 sneden Italiaanse rauwe ham, in snippers
  • 16 salieblaadjes, in reepjes gesneden
  • 60 g boter
  • bloem
  • 1/4 l kippenbouillon
  • 1/4 l droge witte wijn
  • gemalen zwarte peper
  • zout

Kruid de kip met peper en zout en rol ze in de bloem.
Verhit de olie en laat de kip kleuren, haal ze eruit en houd even opzij.
Stoof de champignons en houd apart.
Stoof de ui, venkel en look en voeg de kip opnieuw toe.
Blus met witte wijn en bouillon en kruid met peper en zout.
Laat zachtjes sudderen gedurende 30 min.
Voeg de champignons opnieuw toe.
Laat inkoken tot de gewenste dikte en monteer met de boter.
Werk af met ham en salie.

Tips
Serveer met pasta met geroosterde pijnboompitjes en Parmezaanschilfers.

Pijnboompit

Pijnboompitten worden veel gebruikt in Italiaanse gerechten, zoals bijvoorbeeld pesto , maar ook (licht geroosterd) in salades.
De pitten hebben een licht harsachtige smaak en zijn rijk aan olie.

Bron: KIP lekker

Terug