Salade van kip met champignons en komkommers

champignons_komkommers (2K)

  • 400 g gaar kippenvlees
  • 200 g champignons
  • 1 komkommer
  • 1 krop krulsla
  • 1 klein blikje maïskorrels
  • ½ rode paprika
  • citroensap
    • voor de saus:
  • 6 eetl. olie
  • 2 eetl. azijn
  • ½ koffiel. mosterd
  • 1 geperst knoflookteentje
  • fijngehakte bieslook
  • peper en zout

Snijd de kip in reepjes.
Maak de sla en de komkommer schoon, snijd fijn.
Maak de champignons schoon, snijd fijn en besprenkel met wat citroensap.
Laat de maïs uitlekken.
Leg de paprika even onder de grill om hem te kunnen schillen en snijd hem daarna in dobbelsteentjes.
Meng alles in een grote slakom.
Meng alle ingrediënten voor de saus en overgiet hiermee de salade.

Bron: KIP lekker

Terug