Cashew chicken met shii-take, lente-ui en worteltjes

cashew_chicken_shiitake (2K)

  • 1 Conimex Maaltijdpakket Kip Cashew
  • 300 g kipfilet
  • 200 g shii-takes
  • 6 lente-uitjes
  • 300 g geschrapte (dunne) worteltjes
  • 2 eetl. fijngehakte selderij
  • 1 eetl. wokolie
  • 2 eetl. fijngehakte selderij

Kook de noedels uit het pak gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Trek ze na 1 minuut koken met 2 vorken uit elkaar.
Giet de noedels af in een vergiet, spoel ze met koud water af en laat ze goed uitlekken.
Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en meng deze met de kipkruidenmix uit het pak.
Maak de shii-takes zo nodig schoon en snijd ze in vieren of plakjes.
Was en snijd de lente-uitjes (ook het groen) in lange repen en de worteltjes in schuine dunne plakjes.
Laat een grote wok goed heet worden, schenk er wat wokolie in en wok hierin de plakjes wortel 3 minuten.
Roerbak daarna de kipstukjes 5 minuten mee.
Voeg dan de shii-takes en de lente-uitjes toe en wok nog een paar minuten.
Meng de sojasausmix uit het pak en 3 dl water erdoor en laat het zo 2 minuten zachtjes koken.
Schep de afgekoelde noedels, de selderij en de cashewnoten uit het pak door het kipmengsel en wok nog even tot alles warm is.
Schep de cashew chicken in diepe borden of kommen en serveer.

Je kunt in plaats van de kipfilet ook (rauwe) garnalen wokken en de selderij vervangen door koriander. Voeg dan ook een beetje limoensap toe.

Bron: Conimex

Terug