Mediterrane carpaccio van tomaat met kip

carpaccio_tomaat_kip (3K)

  • 2 enkele kipfilets
  • 8 kaaskroketjes of 20 mini kaasballetjes
  • 4 stevige tomaten in fijne schijfjes gesneden
  • olijfolie voor koude bereidingen
  • 3 pijpajuintjes
  • 3 eetl. gehakte bieslook
  • 1 eetl. kappertjes of 8 stuks kappervruchten
  • Verstegen Spicemix del Mondo Italiaans molen
  • Verstegen Mini Kruidenmix voor kip met zout
  • frisée salade

Kruid de kipfilets met de kipkruiden en bak of gril ze.
Laat ze afkoelen en versnijd in sneetjes.
Schik de tomatenschijfjes en de kip afwisselend en dakpansgewijs op de borden.
Kruid met de spicemix, napeer met olijfolie en garneer met pijpajuin, bieslook en kappertjes.
Serveer met een frisée salade en de gefrituurde kaaskroketjes.

Tips
Vervang de kaaskroketjes eventueel door een ciabatta-toast met gegratineerde geitenkaas. Garneer de bordrand met spicemix. Tot slot: de olijfolie is zeer bepalend voor de smaak van je gerecht. Kies dus voor olie van uitstekende kwaliteit.

Bron: KIP lekker

Terug