Carpaccio van gerookte kip met boerenjongens en pijnboompitten

carpaccio_kip (2K)

  • 3 gerookte kipfilets
  • 1 krop groene sla
  • ½ bakje gedroogde abrikozen
  • 4 eetl. pijnboompitten
  • 4 eetl. boerenjongens met vocht
  • 4 eetl. dressing naturel
  • versgemalen peper en zout
    • voor de garnering:
  • 2 sinaasappels in plakjes gesneden

Snijd de gerookte kipfilets in dunne plakjes en leg deze in 4 ronde cirkels op een ovenplateau bedekt met vetvrij papier.
Bak vervolgens de pijnboompitten goudbruin in een droge pan met anti-aanbaklaag.
Meng daarna de dressing met boerenjongens en een beetje vocht.
Snijd de abrikozen in kleine blokjes en laat deze marineren in de dressing.
Verwarm de oven voor op 200º C en plaats het ovenplateau met gerookte kip ca. 5 minuten in de oven.
Plaats de cirkels vervolgens op lauwwarme borden.
Rangschik de binnenste blaadjes van de sla in het midden van de gerookte kipplakjes.
Besprenkel het gerecht met de dressing van abrikozen en boerenjongens.
Strooi daarna de pijnboompitten over de carpaccio.
Garneer het gerecht met plakjes sinaasappel.

Wijnadvies
Rosado, Casillo de Moral, Valdepeñas, Spanje.

Succestip
U kunt dit gerecht voorbereiden door de gerookte kip in plakjes te snijden en in een rondje op plastic folie te plaatsen.
Dek de laag elke keer af met een stukje plasticfolie en vries deze in.
Ontdooi het geheel voor gebruik.

Bron: Spar Succes recepten

Terug