Caribische drumsticks

  • 2 tenen knoflook uit de knijper
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 stuk gember, 5 centimeter lang
  • 1 eetl. limoensap
  • 1 chilipepertje, in ragfijne reepjes
  • 1 eetl. scherpe paprikapoeder
  • 1 eetl. gehakte korianderblaadjes
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 eetl. rum
  • 1 eetl. bruine suiker
  • zout
  • zwarte peper
  • 10 drumsticks
  • olie

Schil de gember en rasp deze fijn op een fijne rasp.
Meng alle ingrediënten goed en wrijf hiermee de drumsticks in.
Laat dit een nacht afgedekt marineren in de koelkast.
Haal de drumsticks de volgende dag uit de marinade en dep ze droog.
Verhit een paar eetlepels olie in een diepe koekenpan (hapjespan) en bak de kip rondom bruin.
Giet de marinade over de kip en laat alles zachtjes enn half uur sudderen en inkoken tot sausdikte.
Serveer met gekookte rijst.

Receptuur: Meals a la Tica.
Vertaling en bewerking: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug