Cajunrijst

  • 1 grote ui
  • 350 g kip in blokjes
  • olie
  • 1 rode + 1 groene paprika
  • 2 kippebouillon-tabletten
  • 1 eetl. cajun/jambalaya-kruiden (o.a. te koop bij Albert Heijn)
  • 1 pak rijst
  • 1 plak ham van 100 g (maar een kleine rookworst voldoet ook prima!)

Maak 1 liter bouillon.
Snipper de ui.
Snij de paprika's en de ham (of rookworst) in niet al te kleine blokjes.
Bak de kipblokjes in 3 eetlepels olie.
Vis daarna de kip uit de pan, en bewaar deze zolang op een bord.
Bak in de olie de paprika en de ui.
Voeg daarna de kruiden (+ zout/ peper) toe.
Bak nog even en voeg dan ¾ l bouillon toe.
Als deze kookt de rijst toevoegen.
Als het dan weer kookt de kip en de ham toevoegen.
Dan net zolang koken/smoren totdat de bouillon volledig ingekookt is & de rijst gaar is.
Als de bouillon op is, en de rijst nog niet gaar is, dan moet je een beetje bouillon toevoegen.
Breng het op smaak met zout en zwarte peper.

In plaats van de cajun kun je ook cayennepeper nemen.
Neem dan niet meer dan een theelepel, en voeg ook nog wat paprikapoeder en/of kerrie toe.

Bjorn Hermans

Terug