Cajunkip met zoete aardappel en spruitjes

Cajunkip met zoete aardappel en spruitjes

voor 2 personen

  • 400 g zoete aardappel
  • 2 theel. cajun kruidenmix zonder zout
  • 2 eetl. olie
  • 200 g kipfilet
  • 400 g spruitjes
  • 1 (rode) ui
  • ½ appel
  • 1 eetl. rozijnen

Warm de oven voor op 200° C.
Boen de aardappelen goed schoon.
Snijd de aardappelen in blokjes.
Meng de cajun kruidenmix door de olie.
Schep de helft er van door de blokjes aardappel en doe ze op een bakblik van de oven.
Rooster de blokjes aardappel 10 minuten.
Schep ze een keer om.
Snijd de kipfilet in lange repen en meng er de rest van de kruidenolie door.
Leg de repen kip naast de blokjes aardappel en laat ze in 10 minuten mee gaar en bruin bakken.
Maak de spruitjes schoon.
Kook de spruitjes in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
Strooi de ringen ui de laatste 5 minuten over de aardappelen en bak ze mee.
Was het stuk appel en de rozijnen.
Snijd de appel in dunne partjes en meng ze met de rozijnen door de spruitjes.

Kip over?
Was keukengerei altijd af met heet water en zeep nadat het in aanraking is geweest met rauwe kip. Was je handen goed. Gebruik keukengerei (zoals snijplank, spatel, mes) dat is gebruikt voor rauwe kip, niet meer voor andere producten. Zorg dat klaargemaakt eten niet in contact komt met rauwe kip. Maak kip altijd door en door gaar.

Bron: Voedingscentrum

Terug