Bulgur met sperzieboontjes en pittige kiprepen

Bulgur met sperzieboontjes en pittige kiprepen

voor 2 personen

  • 1 citroen
  • 150 g kipfilet
  • chilivlokken of -poeder
  • 400 g sperziebonen
  • 150 g volkoren bulgur
  • 2 eetl. olie
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 2 theel. Râs al Hânout

Boen de citroen schoon en rasp het buitenste van de schil.
Pers de citroen uit.
Snijd de kipfilet in dunne repen.
Meng er wat geraspte citroenschil, citroensap en chilivlokken door.
Laat de kip afgedekt in de koelkast 15 minuten staan.
Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal.
Doe de bulgur in een kom en schenk er 30 cl kokend water over.
Roer dit goed door en laat het 10 minuten wellen.
Voeg als het erg droog is nog wat heet water toe.
Kook de sperziebonen in weinig water in een paar minuten gaar.
Bak de repen kip in 1 eetlepel olie gaar en bruin.
Roer de tomatenpuree en de Râs al Hânout door de andere lepel olie en meng dit door de bulgur.
Schep de sperziebonen er door en maak de bulgur op smaak met geraspte citroenschil en een beetje citroensap.
Leg de repen kip er op.
Vervang eventueel de bulgur door volkoren couscous.

Tomatenpuree over?
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen.
Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Bron: Voedingscentrum

Terug