Kippenboutjes in 't groen

kippenboutjes (2K)
voor 10 personen
  • 20 onderbouten
  • 150 g boter
  • 2 dl blond bier
  • 2 dl kippenbouillon
  • 2 dl room
  • bloem
  • peper
  • zout
    • groenten en kruiden
  • spinazie
  • zuring
  • kervel
  • peterselie
  • tijm
  • dragon
  • salie
  • tuinkers
  • citroen
  • laurier
Kruid de boutjes met peper en zout en wentel in de bloem.
Braad in lichtbruine boter goudkleurig.
Blus met blond bier en de kippenbouillon.
Laat eventjes inkoken.
Voeg de gehakte kruiden en groenten toe.
Laat alles inkoken tot het gaar is.
Haal het vlees eruit.
Voeg room aan de saus toe en laat inkoken.
Schik de boutjes op een bord en overgiet met de saus.

Tip
Serveer met een goede pint blond bier.

Bron: Kiplekker

Terug