Kippenboutjes in wijnsaus

kippenboutjes_wijn (3K)

  • 8 kippenbouten
  • 1 fles rode wijn
  • 1 gesneden wortel
  • 1 ajuin
  • 3 teentjes look
  • peterselie, tijm enlaurier
  • bloem
  • 4 dl bruine fonds
  • 75 g boter
  • olie
  • 1 glaasje Cognac
    • garnituur:
  • 2 sneden gerookt spek (+/-150g )
  • 250 g champignons
  • 250 g diepvrieszilveruitjes

Maak een marinade van rode wijn, wortel, ajuinringen, look, tijm en laurier.
Leg de kippenboutjes in de marinade en laat +/- 24 uur marineren.
Neem de bouten uit de marinade, laat uitlekken en droog af.
Wentel lichtjes in de bloem.
Bak ze in de boter en olie.
Zeef de marinade en laat de groenten even aanstoven.
Voeg de marinade en de gestoofde groenten bij de bouten.
Snijd het gerookt spek in reepjes en blancheer even.
Glaceer de zilveruitjes (dit is even in hete boter verhitten met een weinig suiker).
Voeg het spek, de zilveruitjes en de bruine fonds bij de kippenbouten.
Was de champignons, snijd eventueel in stukken en voeg bij de kip.
Laat in de oven (+/- 220 °C) onder deksel gaar stoven.
Bind de saus eventueel met een weinig roux.
Breng op smaak met peper en zout en een glaasje Cognac.

Terug