Kippenbout gestoofd met Jérezazijn, verse pasta en seizoenkampernoelies

bout_gestoofd (1K)

  • 4 kippenbouten
  • 2 dl oude Jérezazijn
  • 2 dl magere kippenbouillon
  • 240 g verse pasta
  • 400 g kampernoelies
  • 3 sjalotten
  • 1 eetl. olie
  • 2 eetl. ganzenvet
  • een klontje boter
  • peper en zout

Kruid de kippenbouten met peper en zout, bak kort aan in gloeiend ganzenvet, laat uitlekken en samen met de versnipperde sjalot in een vuurvaste stoofpot even smoren.
Blus de stoofpot met de Jérezazijn, bevochtig met de bouillon en laat onder deksel 30 minuten in de oven op 200 °C verder garen.
Borstel de kampernoelies of spoel zeer kort en droog ze.
Bak ze in een verhitte pan met een beetje olie.
Laat de pasta enkele minuten garen in kokend gezouten water.
Neem de kip uit het stoofvocht en houd warm onder folie in de oven.
Laat de jus fel inkoken, voeg de kampernoelies toe en werk af met een klontje boter.
Schik de saus op het bord, leg de kip erop en de pasta ernaast.

Bron: SoFine

Terug