Bourgondische kip

bourgondische_kip (3K)

  • 4 grote kippenbouten (te verdelen in boven- en onderbouten)
  • 100 g spekblokjes
  • bloem
  • 50 g boter
  • 1 eetl. suiker of honing
  • 24 zilveruitjes, gepeld of ui in ringen gesneden
  • 1 wortel, in schijfjes gesneden
  • 250 g champignons, in 4 gesneden
  • 1 fles rode wijn, Bourgogne
  • 2 eetl. Cognac
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 4 snuifjes nootmuskaat
  • rozemarijn
  • tijm
  • laurierblaadje
  • versgemalen witte peper
  • zout

Kruid de kip met peper en zout en dep ze in de bloem.
Verhit de boter en laat de kippenbouten kleuren.
Haal ze uit de pot en houd even opzij.
Doe de zilveruitjes, het spek, de suiker, de wortel, de champignons, tijm, laurier, rozemarijn, nootmuskaat en knoflook in de pot en laat 5 minuten kleuren.
Voeg de kippenbouten terug toe en breng, indien gewenst, verder op smaak met peper en zout.
Laat de Cognac erover druppelen en flambeer.
Blus met de rode wijn.
Laat zachtjes sudderen onder gesloten deksel gedurende 35 minuten.
Neem het deksel eraf en laat inkoken tot de gewenste dikte.

Tips
Serveer met gepersilleerde of gebakken aardappelen.

Bron: KIP lekker

Terug