Boterkip

Lekker frisse curry

  • 8 kippenbouten
  • 100 g boter
  • 3 uien
  • 2 cm, gemberwortel
  • 1 eetl. garam masala
  • 1 theel. koriander
  • 1 theel. chilipoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kardemompeulen, heel
  • 4 zwarte peperkorrels, heel
  • 1 theel. komijnzaadjes
  • 20 cl yoghurt
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • 15 cl creme fraiche
  • 15 cl water
  • olie
  • zout

Verhit de boter en de olie.
Snipper de uien en bak ze goudbruin.
Vuur laag zetten.
Rasp de gember.
Doe gember, garam masala, koriander (gemalen), chilipoeder, komijn, knoflook, kardemoms, peperkorrels, zout (snuf) yoghurt en tomatenpuree in een grote schaal en roer het goed door elkaar.
Ontvel en ontbeen de kip, maak er grove stukken van.
Voeg de kip toe aan het yoghurtmengsel en voeg dit mengesel toe aan de uien.
Op hoog vuur al roerend 'roerbakken' gedurende een kleine tien minuten.
Water en laurierblaadjes toevoegen en 30 - 45 minuten op laag vuur sudderen (deksel op de pan).
Wel af en toe roeren.
Creme fraiche toevoegen, goed doorroeren en nog een 15 - 20 minuten laten pruttelen.
Verwijder de kardemompeulen en laurierblaadjes voor het opdienen.

Serveren met rijst of naanbrood.

Gepubliceerd door: PM3 Receptensite

Terug