Gewokte kip met boontjes-eiermie

gewoktekip (3K)

  • 400 g kipfilet
  • 800 g gebroken verse sperzieboontjes
  • 4 eetlepels fijngehakte koriander
  • 1 zak Chinese eiermie
  • 1 eetl. kerrie djawa
  • wokolie
  • ketjap manis
  • gebakken uitjes

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout) aan de kook.
Voeg de mie toe aan het kokende water en kook deze in ca. 4 minuten gaar.
Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de kipreepjes, de sperzieboontjes en de kerrie 10 minuten.
Schep de afgekoelde mie en een flinke scheut ketjap erdoor, goed doorwarmen.
Schep de eiermie in diepe borden of kommen.
Ieder voegt aan tafel ketjap, gebakken uitjes en koriander naar smaak toe.

Op tafel
Breng de gewokte kip met boontjes-eiermie aan tafel verder op smaak met ketjap manis, gebakken uitjes en fijngehakte koriander.

Lekker anders kan ook
Vervang de kipfilet door vleesreepjes en de sperzieboontjes door in ruitjes gesneden snijbonen.
Gebruik in plaats van ketjap sojasaus of oestersaus om de kip en boontjes op smaak te brengen.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Salade met gebakken Thaise mosselen en toe Limoenkwark.

Bron: Conimex

Terug