Gevulde bolcourgette met lentegroenten

bolcourgette_lentegroenten (5K)

  • 12 aardappelen
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 theel. kurkuma
  • 4 bolcourgetten
  • 8 wortelen
  • 250 g erwten
  • 700 g kalkoenblokjes
  • 250 g champignons
  • 2 ajuinen
  • peper
  • grof zeezout
  • kipkruiden
  • 1 limoen
  • 25 cl room
  • 25 cl halfvolle melk
  • boter
  • nootmuskaat
  • bieslook
  • peterselie
  • eetbare viooltjes

Aardappelen beetgaar koken met de fijn gesneden knoflook en kurkuma.
Wortelen met de mandoline in schijven snijden.
Courgetten uithollen het vruchtvlees apart houden voor een heerlijk soepje.
De courgette in een voorverwarmde oven op 180 °C laten garen.
Wortelen met een ajuin fijn gesneden opstoven en kruiden voeg de erwten toe.
Voor het vlees: champignons in schijven snijden.
De ajuin in blokjes snijden en deze even aanbakken in een beetje boter en.
De uitgeperste limoen toevoegen.
Kalkoenblokjes aanbakken in een beetje boter en deze kruiden met de kipkruiden.
Deze ingrediënten samen mengen met de room en melk en op een matig vuur laten sudderen.
Kruiden naar smaak met peper en zeezout.
Aardappelen pureren en kruiden met peper, nootmuskaat en zeezout, indien nodig een beetje boter toevoegen.
Serveer alles zeer warm op een bord en garneer af.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug