Boerenkoolpesto pasta

Boerenkoolpesto pasta

  • 100 g boerenkool
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 100 g geraspte belegen boerenkaas
  • 75 g walnoten
  • olijfolie
  • 1 sjalot
  • 200 g gerookte kipfilet
  • 300 g pasta naar keuze
  • 250 g biologische kastanje champignons

Maak eerst de pesto; doe de boerenkool samen met de in kleine stukjes gesneden knoflook, de geraspte kaas, walnoten en olijfolie in een hoge mengbeker, pureer het geheel met een staafmixer.
Voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe en eventueel wat extra olie voor een ‘dunnere’ pesto.
Snijd de champignons in kwarten en het sjalotje heel fijn, bak deze samen in wat olie in een koekenpan.
Voeg na 4 minuten de in reepjes gesneden kipfilet toe en warm ze even mee.
Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
Schep de boerenkoolpesto direct door de afgegoten pasta samen met de gebakken champignons en kip. Serveer direct.

Tip
Je kunt de walnoten vervangen door andere noten naar keuze.

Bron: Verse oogst

Terug