Gewokte bloemkool-broccolikorma met kip

bloemkoolbroccoli (2K)

  • 1 bakje kruidenpasta Korma
  • 1 dl volle yoghurt
  • 75 g gezouten cashewnoten
  • 1 zak Indiase pappadums

Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes en was ze.
Snijd de steel van de broccoli in plakjes.
Snijd de kipfilet in reepjes.
Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de kipreepjes 3 minuten.
Voeg de bloemkool en de broccoli toe en roerbak deze ca. 10 minuten mee.
Voeg de boemboe toe en roerbak 3 minuten.
Voeg 2 dl water en de yoghurt toe en laat het geheel nog even pruttelen.
Schep de korma in diepe borden of kommen, strooi de cashewnoten erover en geef de pappadums er apart bij.

Lekker anders kan ook
India heeft een lange kust en daar worden veel garnalen gevangen.
Dus kun je de reepjes kipfilet vervangen door 400 g gepelde rauwe garnalen (bak ze dan ca. 5 minuten met de boemboe mee).
Alleen bloemkool of broccoli gebruiken kan prima: verdubbel dan de hoeveelheid.

Op tafel
Zet mango chutney en sambal op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.
Lekker met naanbrood of pitabroodjes.

Bron: Conimex

Terug