Kip met bleekselderij en gember in de wok

  • 400 g kippenfilet
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 6 stengels bleekselderij
  • 1 blikje ananas
  • 2 eetl. gember (geraspt)
  • 2 cl olijfolie (extra vierge)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes koriander
  • zout

Snijd de kipfilets in reepjes en kruid met zout en kerriepoeder.
Hak de ui fijn en snijd de schoongemaakte selderij in stukjes.
Verhit de olie in een wok (of in een diepe braadpan) en laat de kip al roerend 5 minuten bakken.
Voeg de geperste knoflook met de geschilde en gesnipperde gember toe en laat nog een minuutje bakken.
Voeg vervolgens de ui en de selderij toe en laat nog 4 minuten al roerend bakken.
Roer de ananasblokjes erdoor en laat kort meebakken.Kruid met peper en zout en bestrooi met gehakte koriander (of peterselie).
Serveer met wilde rijst.

Gember

Geurige wortelknollen met een pittige smaak.
Worden vers, gekonfijt of in poedervorm gebruikt.
In Europa enkel nog verwerkt in pâtisserie en snoepgoed.
Maar in de oosterse keuken blijft het een belangrijk kruid, zowel vers als ingelegd, en ook purees en kerriemengsels worden ermee op smaak gebracht.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug