Hartige bladerdeegtaartjes met pruimen

Hartige bladerdeegtaartjes met pruimen

  • 1 eetl. boter
  • 1 eetl. bloem
  • 8 velletjes bladerdeeg, ontdooid
  • 250 g kipfilet, in kleine blokjes
  • 1 eetl. Provençaalse kruiden
  • 8 rijpe pruimen
  • 2 rode uien, in 8 parten
  • 3 eieren
  • 15 cl crème fraîche
  • 1 bos kervel, alleen de blaadjes
  • 1 bos platte peterselie, alleen de blaadjes
  • 1 bos basilicum, alleen de blaadjes
  • ½ bos bieslook, stengels gehalveerd
  • 1 sjalot, in flinterdunne ringen
  • 1 eetl. olijfolie
  • 4 kleine stenen taartvormpjes of 1 vorm van 24 cm

Vet de taartvormpjes in met wat boter en bestuif met bloem.
Verdeel het bladerdeeg over de vorm en druk de naden goed op elkaar.
Snijd de randen bij en bewaar de restjes.
Zet de taartvorm afgedekt in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verwarm de rest van de boter in de koekenpan en bak hierin de kip al roebakkend op hoge stand 2 minuten.
Bestrooi met de Provençaalse kruiden, wat zout & peper en laat iets afkoelen.
Halveer de pruimen, ontpit ze en snijd ze in parten.
Verdeel de ui, pruimen en kip over di bladerdeegbodems.
Klop de eieren goed los met de crème fraîche, een snuf zout & peper en giet dit gelijkmatig over de deegbodem.
Versier de bovenkant van de taart met sliertjes van de deegresten.
Bak de taart(jes) in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
Meng de ingrediënten voor de kruidensalade.
Laat de taart 5 minuten buiten de oven staan en snijd dan in punten.
Of serveer de kleine taartjes in hun geheel op grote borden.
Serveer met de salade.

Bron: Spar

Terug