Bladerdeegpasteitje (videetje) van kip met zachte curry

videetje (2K)

  • 2 kippenbouten
  • 150 g gekruid kippengehakt
  • 4 videetjes (bladerdeegpasteitjes)
  • 1 tomaat
  • 250 g champignons
  • 100 g sjalotjes, fijngesneden
  • roux
  • 12½ cl room
  • kervel
  • tijm
  • kerriepoeder
  • peper en zout

Pel de tomaat, verwijder de pitjes, houd de restjes apart en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Maak de champignons schoon, houd de restjes apart en snijd de champignons fijn.
Zet de kippenbouten in koud water op het vuur.
Voeg de restjes van de champignons en tomaat toe, de fijngesneden sjalot, peper, zout en tijm.
Laat de kippenbouten zachtjes garen.
Maak kleine balletjes van het gehakt en pocheer deze apart.
Dit kookvocht mag weg.
Haal het vlees van de kippenbouten en zeef de bouillon.
Zet de bouillon op een hoog vuur en laat inkoken tot ⅓ liter.
Bind met roux, voeg de room toe en breng op smaak met peper, zout en kerriepoeder.
Stoof de champignons in boter en kruid ze met peper en zout.
Meng het kippenvlees, de vleesballetjes en champignons onder de saus en laat even opkoken.
Verwarm de videetjes in de oven en verdeel de vulling erover.
Garneer met kervel en tomatenblokjes.

Tips
Veredel de vulling eventueel met wat Pineau de Charentes.
Voor de zoetekauwen: voeg appeltjes en ananas toe.

Bron: KIP lekker

Terug