Beursje met hartige kipvulling

beursje (2K)

  • 1 bos verse koriander, fijngesneden
  • 50 g geschaafde en geroosterde amandelen
  • zwarte peper, gemalen
  • kaneel, gemalen
  • kipkruiden

Kruid de kipfilets met de kipkruiden en bak ze krokant.
Laat de kip afkoelen en snijd ze in kleine blokjes.
Blancheer de prei en wortel in kokend water, laat ze uitlekken en snijd ze in reepjes.
Meng het geplette ei onder de kippenblokjes en voeg koriander, kaneel en zwarte peper toe.
Leg de vellen brickdeeg open op een droge ondergrond.
Verdeel de groentereepjes en het kip-eimengsel erover.
Bestrooi met de amandelen.
Plooi het vel brickdeeg toe en kleef de randjes dicht met wat water.
Bak het beursje goudbruin in de oven op 160 °C.

Tips
Serveer met een gemengde sla en bestrooi eventueel met bloemsuiker en kaneel.

Bron: KIP lekker

Terug